Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt ananasowo-kokosowy
Kolej teraz na blat kokosowy, który tak na prawdę jest kokosową bezą. Ubijamy białka na sztywno i dodajemy cukier. Miksujemy aż cukier się całkowicie rozpuści, a masa stanie się lśniąca. Na koniec wsypujemy wiórki i delikatnie mieszamy. Bezę pieczemy na blasze takiej samej wielkości co biszkopt, koniecznie na papierze do pieczenia około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krem:
Ananasy odsączamy z syropu i kroimy w kostkę. Syrop mieszamy z wodą, tak, byśmy uzyskali 1,5 litra płynu, na którym gotujemy budyń z dwóch torebek. Budyń należy wystudzić. Margarynę ubijamy na puch z cukrem i porcjami dodajemy budyń. Na koniec wrzucamy ananasy i delikatnie mieszamy.
Teraz układamy ciasto. Na spodzie znajdzie się biszkopt przełożony większością kremu. Resztę kremu smarujemy wierzch biszkoptu i przykrywamy kokosową bezą. Całość warto polać polewą czekoladową.