Gulasz indyczy z papryką chilli i tymiankiem

Gulasz indyczy z papryką chilli i tymiankiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    400 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • pęczek tymianku

  • papryczka chili

    2 sztuki
  • śmietana kremówka

  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • sól, pieprz

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso pokroić w kostkę. Cebulę posikać.
2. Włożyć do garnka z gotującym się bulionem.
3. Gotować 30 min.
4. Dodać listki tymianku i paprykę pokrojona w kostkę, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego.
5. Gotować 10 min.
6. Dodać 4 łyżki śmietany.
7. Zagotować.
8. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zofia12

02.07.2010 08:54
Szybko, tanio, smacznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat