Anchois z buraczkami

Anchois z buraczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    4 sztuki
  • anchois

    1 słoik mały
  • posiekany szczypiorek

    2 łyżki
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki należy dokładnie umyć i ugotować bez obierania. Po wystudzeniu obrać i pokroić w kostkę. Buraki wymieszać z zieleniną. Doprawić do smaku solą i cukrem, skropić sokiem z cytryny. W salaterce układać na przemian warstewkę anchois i buraków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

21.08.2012 14:35
Ciekawy przepis

IZABELA29

13.12.2011 08:43
oczami wyobraźni fajnie wygląda...nie trzeba zdjęcia

Danuta_Prorok

24.02.2011 12:56
na pewno smaczna potrawa

Iwusia

10.08.2010 13:18
smakuje znakomicie zapewne tylko trzeba sobie jak na razie wyobrazić jak wygląda, póki się nie zrobi ;)

IlonaAlbertos

10.08.2010 13:15
Jeszcze nie wygląda, ale jak tylko przygotuję tą potrawę kolejny raz, to na pewno dodam zdjęcie. :)

Anna218

01.07.2010 23:34
wygląda pysznie ciekawe jak smakuje?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat