Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięso marynowane, podane z frytkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
40 dag
liście sałaty rózne
po kilka liści
pomidor
1 szt
cebula czerwona
1 szt
ogórek
1 szt
ocet
2 łyżki
oliwa
5 łyżek
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
frytki
Czosnek suszony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
kolendra
1/4 łyżeczki
kminek
1/4 łyzeczki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso marynowane, podane z frytkami

Mięso pokroić w cienkie paski. Posolić, posypać pieprzem. Pozostałe przyprawy wymieszać i posypać mięso. Odstawić do lodówki. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidor i ogórek kroimy w kostkę, a cebulę w cienkie plasterki. Przygotowane warzywa mieszamy w salaterce. Ocet utrzeć z musztardą i połową oliwy. Powstałym sosem polewamy sałatkę. Mięso smażymy na niewielkiej ilości oliwy. Podajemy z frytkami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak