Kurczak z ryżem

Kurczak z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    20 dag
  • boczek wędzony

    10 dag
  • kiełbasa

    10 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    4 łyżki
  • ryż

    20 dag
  • bulion

    1/2 litra
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • bazylia

    1/2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • papryka

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę oraz boczek należy pokroić w kostkę. Mięso należy obsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Cebulę należy obrać i drobno posiekać. Podrumienić ją na oleju, dodać boczek i lekki poddusić razem. Dodać ryż, po podsmażeniu dolać bulion, wrzucić kiełbasę, liść laurowy i doprawić do smaku. Poddusić około 15 minut. Paprykę i selera należy dokładnie umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Dodać do potrawy i poddusić przez około 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

05.01.2014 12:30
świetny obiadek

Iwusia

08.08.2010 15:55
Coś wspaniałego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat