Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa w ziołowej marynacie

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości
1,5-2 kg
czosnek
5 ząbków
sok z cytryny
1 łyżka
rozmaryn
1 łyżeczka
ziarna jałowca
5-6 szt
angielskie ziele
7-7 szt
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
oliwa
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa w ziołowej marynacie

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, naszpikować 3 pokrojonymi ząbkami czosnku i natrzeć sokiem z cytryny. Do miseczki wlać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę pozostały czosnek, roztarty rozmaryn, zmielone ziarna jałowca i angielskie ziele, pieprz i sól, utrzeć. Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć mięso, przykryć i odłożyć do lodówki na 12 godzin. Następnie mięso zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 80-90 minut. Podawać na gorąco z sosem ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.10.2013 18:00
Fajny pomysł.
Katarzyna59 11.10.2013 07:32
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak