Gołąbki z 3 rodzajów mięs

Gołąbki z 3 rodzajów mięs

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    300 g
  • mięso mielone wieprzowe

    300 g
  • mięso mielone drobiowe

    300 g
  • kapusta biała

    1 głowa
  • ryż

    2 torebki
  • pieprz

  • sól

  • jajko

    1 szt
  • majeranek

  • oliwa

  • przecier pomidorowy

    2 słoiki
  • liść laurowy

  • śmietana 12%

    0,5 szklanki
  • mąka

    2 łyżki
  • ziele angielskie całe

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gołąbki z 3 rodzajów mięs
Ugotuj ryż. Wyłóż na talerz żeby ostygnął.
Krok 2 - Gołąbki z 3 rodzajów mięs
Wytnij trzon kapusty. Parz ją w dużym garnku przez 10 min. Zdejmuj po kolei sparzone liście. Jeśli się pojawią twarde, znowu wrzuć kapustę do gotującej wody.
Krok 3 - Gołąbki z 3 rodzajów mięs
Mięsa zmiel. Dodaj ryż. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem. Wrzuć jajko, wymieszaj dokładnie ze sobą wszystkie składniki.
Krok 4 - Gołąbki z 3 rodzajów mięs
Porcję mięsa zawijaj pojedynczo w liście kapusty, wycinając wcześniej twardy środek. W dużym garnku na spód ułóż liście kapusty. Układaj na nich gołąbki. Skrop gołąbki oliwą, zalej przecierem. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Duś całość ok godziny.
Krok 5 - Gołąbki z 3 rodzajów mięs
Gdy gołąbki już będą gotowe, odlać sos pomidorowy i zaprawić mąką i śmietaną. Można doprawić wg smaku. Polać gołąbki i podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jan_mag

02.04.2017 21:26
Moje smaki

Grazyna0211

07.12.2016 18:50
smaczne gołąbki

Lis

12.08.2016 20:25
Cudownie smakowite:)

atort111

09.07.2016 00:00
ładnie wygląda

ben-ka

05.01.2016 08:46
Apetyczne są te gołąbki.

Anna133

19.01.2013 18:29
nie ziemsko wyglądają i kuszą

Iwona17

07.01.2013 11:16
pyszne

Megi

08.08.2012 08:26
pysznie

olkaaa

19.04.2012 08:06
super

cooleczka

15.03.2012 17:40
wyglądają pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat