Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • mięso wieprzowe

    0,5 kg
  • majeranek

    1
  • ocet

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ziarenka smaku

    1 łyżka
  • włoszczyzna

    30 (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zalewamy wodą i gotujemy ok 30 minut, w osobnym garnku gotujemy buraki wymyte- nieobrane.
Do ugotowanego mięsa dodajemy 1 łyżke ziarenek smaku, oraz włoszczyzne.
Buraki studzimy, obieramy część z nich tarkujemy na tarce o grubych oczkach, część kroimy w plastry dodajemy do bulionu, dodajemy cukier ocet sól, pieprz na koniec zasypujemy wierzch majerankiem - gotujemy jeszcze około 20 minut

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pioge7

05.01.2012 08:06
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat