Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z piersi kurczaka z ryżem i sosem neapolitana
Kroki postępowania
1. Piersi myjemy i kroimy piersi na dwie części
2. Rozbijamy kotlety po obu stronach
3. Do talerza dodajemy jajko, sól oraz przyprawę gyros Prymat a następnie roztrzepujemy widelcem
4. Kotlety moczymy w jajku ( najlepiej jeśli pozostawimy je w marynacie na conajmniej godzinę)
5. Maczamy w bułce i smażymy z dużą ilością tłuszczu
6. Podajemy na talerze
1. Kroimy drobno ( lub przecisnąć przez prasę) czosnek
2. Rozgrzewamy na patelni olej i dodajemy czosnek
3. Kroimy bardzo drobno pomidory i dodajemy na patelnię
4. Gdy połowa soku \"odparuje\" z patelni dodajemy przyprawy ( bazylia oregano sól papryka w ilościach wedle gustu)
5. Ścieramy ser, którym posypujemy sos po podaniu na talerze