Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto makowo-kokosowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
białko
6 sztuk
cukier
15 dag
mak
15 dag
wiórki kokosowe
15 dag
masa
mleko
0.5 litra
budyń śmietankowy
1,5 opakowania
cukier
6 łyżek
żółtko jajek
6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowo-kokosowe

CIASTO: Białko ubić na sztywno, dodać cukier i ubić razem. Wymieszać z makiem i wiórkami kokosowymi. Upiec w temp. 180 stopni. Piec przez około 40 min.
MASA:
W małej ilości zimnego mleka,rozrobić budyń i żółtka, wlać do pozostałego mleka(wcześniej zagotowanego z cukrem). Ugotować budyń i do zimnego dodać 1.5 kostki masła, zmiksować. Zimny przełożyć na biszkopt. Na masę położyć biszkopty. i polać gotową polewą (z torebki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 08.01.2012 12:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak