Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ragout wołowe po bułgarsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
70 g
olej sojowy
50 g
fasolka szparagowa konserwa
500 g
mąka
20 g
koncentrat pomidorowy
30 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
wołowina
700 (zrazowe)

Przepis i sposób przygotowania na: ragout wołowe po bułgarsku

Mięso pokrojone w dużą kostkę, posypać w rondlu mąką i szybko zarumienić na rozgrzanym smalcu. Zmniejszyć płomień, posolić, dodać pokrojoną cebulę, dolać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, pocięta fasolkę i paprykę. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.04.2012 12:58
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak