Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki schabowe z papryką i pieczarkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab
4 plastry
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieczarki
20dag
ser żółty
20dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z papryką i pieczarkami

Mięso rozbić na cienkie plastry. Pieczarki obrać, pokroić w minimalną kostkę i podsmażyć na maśle, oprószyć kucharkiem lub warzywkiem. Na rozbitym mięsie układać porcje pieczarek (dociskać by utworzyły zbitą warstwę), plastry sera żółtego i paski papryk kolorowych. Zwinąć ciasno, spiąć wykałaczkami lub związać sznurkiem. Panierować w rozmąconym jajku z solą i pieprzem oraz bułce. Usmażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak