Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczeń na zimno

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
350 g
karkówka
250 g
bułka
1 szt
jaja
2 szt
słonina
50 g
mleko
1 szkl.
cebula
1 szt
smalec
80 g
majeranek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
ząbek czosnku
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
imbir
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń na zimno

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Dodać do zmielonego mięsa i połączyć z pokrojoną i usmażoną cebulą i żółtkami, roztartym z solą czosnkiem, posiekana nacią, imbirem, pieprzem i majerankiem. Dodać słoninę pokrojoną w kostkę, wyrobić i uformować bochenek, który po wierzchu należy posmarować białkami. Włożyć do brytfanny z rozgrzanym tłuszczem i piec powoli w piekarniku 1 godzinę. W czasie pieczenia polewać wytworzonym sosem. Mięso wyjąć, wystudzić, pokroić w plastry i ułożyć na półmisku. Sos odtłuścić i polać mięso. Półmisek można przybrać sałatą, ogórkami konserwowymi i rzodkiewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.03.2012 11:04
Rarytas dla mięsożerców.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak