śledzie w śmietanie

śledzie w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 12%

    200 ml
  • cebula

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • so z połowy cytryny

  • matijasy

    5 płatów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe opłukać i pokroić w małe plasterki. Cebulę drobno posiekać, dodać do niej starte na tarce o grubych oczkach jabłko. Wszystko zalewamy śmietaną i dodajemy sos do śledzi. Po dokładnym wymieszaniu, przekładamy do słoika, zakręcamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat