Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z żurawiną

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
5 sztuk
cynamon
do smaku
Sklep Prymat
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z żurawiną

Jabłka kroimy na pól. Wycinamy gniazda nasienne i obieramy jabłka. W naczyniu do zapiekania układamy jabłka. Posypujemy szczyptą cynamonu. W każde wgłębienie wkładamy łyżkę dżemu lub żurawin. Zapiekamy 20 minut. Można też udekorować bita śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.10.2013 00:17
Prosto, a zdrowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak