Pieczarkowe rolady

Pieczarkowe rolady

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    2 szt
  • pieczarki

    400 g
  • cebula

    2 szt
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
  • mąka

    do obtoczenia
  • jajka

    2 szt
  • sól

    1 szczypta
  • mleko

    1/2 szk
  • mąka

    1 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi myjemy, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą i czosnkiem również pokrojoną w kostkę.
Doprawiamy do smaku i dodajemy bułkę tartą ( bułkę dodajemy aby farsz nam się nie rozpadał ).
Gotowy farsz nakładamy na płaty mięsa, zawijamy w rolady, obtaczamy w mące. Robimy ciasto naleśnikowe, powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na tradycyjne naleśniki, jeżeli jest za rzadkie dodajemy mąkę.
Obtoczone w mące rolady wkładamy do ciasta, wyjmujemy i smażymy na oliwie. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i dowolna surówką np. z czerwonej kapusty,

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

18.01.2012 10:47
dzięki

cukiereczek

17.01.2012 08:05
wspaniałe roladki

eli_555

03.11.2010 20:24
pyszne te roladki

wedith1

15.07.2010 08:23
I już z rana głodna się zrobiłam :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat