Gulasz indyczy

Gulasz indyczy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe z indyka

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • sos sojowo grzybowy

    1 łyżka
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
  • woda

  • mąka

    do zagęszczenia sosu
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i jeśli są duże kawałki pokroić na mniejsze.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć.
Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa.
Podsmażać do zrumienienia cebuli.
Zalać wszystko wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Dodać sos sojowo grzybowy i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Gdy mięso jest miękkie sos zagęścić dwiema lub trzema łyżkami mąki rozrobionymi z mąką.
Sos zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madagaskar

18.01.2011 23:09
pycha

matii6

17.10.2010 19:17
świetny ten gulasz,pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat