Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa pikantna

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina z kością
25 dkg
oliwa
4 łyżki
cebula
25 dkg
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
papryczka chili
do smaku
oregano
do smaku
Sklep Prymat
wino czerwone wytrawne
250 ml
makaron grube wstążki
10 dkg
pomidor
3 szt
por
1 szt
kukurydza w puszce
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
wieprzowina
25 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pikantna

Umyte i pokrojone na kostkę mięso smaży my na oliwie do zarumienienia. Ćwiartki cebul, koncentrat i oregano wrzucamy do mięska, pieprzymy i solimy. Dolewamy wino i niecały litr wody. Gotujemy na małym ogniu. Po pół godziny wrzucamy makaron i gotujemy jeszcze 15 minut. Kawałki obranych pomidorów i kukurydzę wrzucamy na następne 15 minut do gotowania. przyprawiamy do smaku (OSTRRRO).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 03.07.2012 01:43
uwielbiam pikanterię
gusia1000 01.02.2012 18:31
To coś dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak