Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z szoczewicy

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica
20 dkg
wywar mięsny
2 l
por
1 szt
marchewka
1 szt
pietruszka
1 szt
seler nać
1 szt
cebula
1 szt
kiełbaski
3 szt
mąka kukurydziana
1 łyzeczka
tymianek
1 szt
szczypiorek usiekany
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z szoczewicy

Umytą soczewicę wrzucamy na 12 godzin do zimnego wywaru mięsnego. Garnek z napęczniałą soczewicą i wywarem gotujemy około 50 minut. NIE SOLIMY. Obrane, umyte i pokrojone na małe kawałki warzywa wraz z pokrojonymi kiełbaskami wrzucamy na następne 50 miinut do gotowania. Solimy do smaku. Mąkę kukurydzianą mieszamy w niewielkiej ilości zimnej wody i zagęszczamy zupkę. dodajemy gałązkę tymianku i posiekany szczypiorek. Podajemy i jemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 25.06.2012 21:04
ale pycha :)
gusia1000 01.02.2012 18:28
Nie jadłam jej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak