Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Panierowane skrzydełka

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka
5 sztuk
mleko
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bułka
do panierki
olej
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane skrzydełka

Skrzydełka umyć, zalać ok. 1,5 litra wody i gotować ok. 25 minut z dodatkiem wegety. Można też użyć mięso ugotowane w rosole. Ugotowane mięso wyjąć, chwilę przestudzić i osączyć. Poprószyć pieprzem i trochę solą. Jajko rozbić z mlekiem. Przygotowane skrzydełka panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano na niezbyt ostrym ogniu. Przed wstawieniem do gotowania. Można uciąć końcówki skrzydełek. Panierowane skrzydełka równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak