Makaron z kiełbasą lub parówkami

Makaron z kiełbasą lub parówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • kiełbasa lub parówka

    30 dag
  • jajko

    3 sztuki
  • pomidor

    2 sztuki
  • masło

    3 łyżki
  • sól

    - -
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • makaron świderki

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w posolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do garnka. Pieczarki pokroić i podsmażyć na połowie masła. Kiełbasę lub parówki pokroić w kostkę, podsmażyć na reszcie masła, następnie dodać do makaronu, wbić roztrzepane jajka, doprawić solą, pieprzem i natką. Danie jest gotowe gdy jajka zetną się całkowicie. Podawać z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kriso

04.05.2011 06:38
fajny pomysł na obiad

kasiaw

06.03.2011 09:08
łatwe i tanie

szajba2

14.02.2011 15:32
dla mnie bomba

Babciagramolka

06.12.2010 07:12
Lubię makarony w zasadzie ze wszystkim.

Joanna120

03.12.2010 10:58
fajny frykas na drugie danie

Barbara55

12.10.2010 16:25
świetne

buksiak12

31.08.2010 14:55
fajny przepis

Dorota71

31.08.2010 14:12
super

Emilia22

31.08.2010 13:05
ciekawy przepis

Monika190

14.06.2010 14:44
ok:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat