Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wołowa na ostro
Wino rozmieszać z roztartym rozmarynem , cebulą drobno pokrojoną i czosnkiem.
Marynatą zalać mięso i najlepiej odstawić na 1-2 dni-obracając od czasu do czasu.Pozostała cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę i poddusić na kilku łyżkach oleju. Bułkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć i połączyć z przesmażonymi warzywami. Roztrzepać surowe żółtko i także dodać do warzyw. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Wołowinę odsączyć z marynaty, ponacinać ją wzdłuż w kilku miejscach a w powstałe nacięcia włożyć przygotowany wcześniej farsz warzywny. Spiąć małymi wykałaczkami i wstawić do pieczenia na około 1,5 godziny w temp. 180 stopni.