Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
1 kg
cienka kiełbasa
20 dag
boczek
10 dag
mięso wieprzowe
20 dag
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cebula
1 sztuka
mąka
1 łyżka
grzyby suszone
5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę wypłukać, zalać wodą i gotować. Mięso umyć, drobno pokroić i dodać do kapusty. Grzybki umyć, sparzyć, drobno pokroić i dodać do kapusty. Patelnię rozgrzać i wysmażyć drobno pokrojony boczek. Dodać pokrojoną cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Wymieszać, przesmażyć, oprószyć mąką i dodać do bigosu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak