Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarki w kapeluszach mortadelowych

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela
30 dag
pieczarki
15 dag
cebula
1/2 sztuki
masło
2 łyżki
ser żółty
10 dag
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w kapeluszach mortadelowych

Pieczarki pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło. Przesmażyć pieczarki, posolić. Dodać pokrojoną drobno cebulę, wymieszać. Mortadelę pokroić na plastry. Na patelni rozgrzać mocno olej, obsmażyć mortadelę. Gdy wywiną się brzegi nakładać pieczarki i obsypać startym serem. Smażyć aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak