Sos sledziowy do sztuki mięsa

Sos sledziowy do sztuki mięsa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź

    2
  • cebula

    1
  • masło

    10 dkg
  • mąka

    5 dkg
  • bulion

    350 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymoczyć w mleku śledzia., posiekać drobno 1 cebulę. W roztopionym maśle podsmażyć łyżkę stołową maki, zmieszać z z pozostałą częścią i jeszcze raz podsmażyć. Wlać szklankę bulionu, łyżkę cytrynowego soku, zagotować i zalać mięso.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna141

22.05.2011 19:59
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat