Sos sardelowy do pieczeni cielęcej

Sos sardelowy do pieczeni cielęcej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masła

    10 dkg
  • sardelki

    5
  • żółtka

    3
  • wino

    250 ml
  • mąka

    5 dkg
  • bulion

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuścić łyżkę masła i usmażyć w nim wymyte, obrane z ości i posiekane sardelki. Szklankę bulionu wlać do tej masy, dodać kilka plastrów cytryny i wszystko zagotować. Rozbić 3 żółtka z 3/4 szklanki wina oraz łyżką mąki , zmieszać to z sosem i zagotować. Podawać z ciepłą cielęciną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat