Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placek miodowy

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód
400 gram
melasa
100 gram
masło
200 gram
jaja
4 sztuki
cukier
50 gram
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
przyprawa do piekarników
1 opakowanie
proszek do pieczenia
1 opakowanie
mąka
800 gram
rum
4 łyżki
cukier puder
3 łyżki
polewa toffi
200 pokruszony

Przepis i sposób przygotowania na: Placek miodowy

Miód, melasę i masło stop. Odstaw do wystudzenia. Jajka ubijaj z pokruszonym karmelem, cukrem i cukrem waniliowym około 8-10 minut. gdy masa jajeczna będzie puszysta, dodaj miód z syropem i wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. Wlej rum i wymieszaj gładkie jednolite ciasto. Blachę wysmaruj tłuszczem, oprósz mąką i wypełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni. Piecz przez 30-35 min. Po wystudzeniu pokrój na kwadratowe porcje. Każdą porcję posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojtek5 18.03.2012 20:55
uwielbiam miód
gottrina 31.12.2011 10:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak