Fasolka z kiełbasą i pomidorami

Fasolka z kiełbasą i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1 szklanka
  • kiełbasa chuda

    30 dag
  • przecier pomidorowy

    1 słoiczek
  • śmietana

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namaczamy na noc. Na następny dzień gotujemy ją aż do miękkości po czym dodajemy kiełbasę pokrojona w gruba kostkę. Następnie dodajemy mały słoiczek przecieru pomidorowego. Wszystko mieszamy doprawiamy do smaku i gotujemy około 20 minut. Po rozłożeniu na talerze dodajemy do każdej porcji łyżeczkę śmietany 18 procentowej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat