Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

szarlotka

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1,5 szkl
cukier
1,5 szkl
cukier wanilinowy
1
jajko
5
mąka ziemniaczana
0,5 szkl
proszek do pieczenia
1
jabłka
1,5 kg
kisiel cytrynowy
1
margaryna
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka

Jabłka obrać i pokroić w kostkę.Zesmażyć z cukrem -0,5 szkl Do wystudzonych jabłek dodać kisiel i wymieszać.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę Dodać obie mąki i proszek do pieczenia i wymieszać.Dodać rozpuszczoną gorącą margarynę.Wylać połowę ciasta na blaszkę i piec ok 10-15 min w temp 160st.Wyjąc wyłożyc jabłka i zalać resztą ciasta i piec dalej jescze ok 40 minut.Podawać na zimno posypaną cukrem pudrem i cynamonem lub na ciepło z gałką lodów śmietankowych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 06.09.2012 07:56
pycha
Kuchareczka2 05.05.2012 16:45
uwielbiam
Luki 02.04.2012 08:47
pyszniutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak