Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gołąbiki z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
1 sztuki
kasza jęczmienna
1 szklanka
woda
2 szklanki
olej
3 łyżki
cebula
2 sztuki
grzyby suszone
50 gram
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbiki z grzybami

Kapustę obgotować. Namoczone i odsączone grzyby podsmażyć z posiekana cebulą. Kaszę ugotować na pół miękko w 2 szklankach wody z dodatkiem masła.

Kaszę wymieszać z grzybami, doprawić pieprzem i solą. Farsz nakładać na liście kapusty i zwijać gołąbki. Gołąbki układać ciasno w rondlu.

Gołąbki dusić w wywarze warzywnym na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak