Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

moja Kwaśnica

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
500 g
boczek wędzony
200 g
kapusta kiszona
500 g
włoszczyzna
1 pęczek
ziemniaki
500 g
mąka
1 łyżka
masło
1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
3 liście
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: moja Kwaśnica

Żeberka, boczek, włoszczyznę oraz kapustę zalewamy 2 l wody. Dodajemy liście laurowe i gotujemy do miękkości. Włoszczyznę usuwamy, a mięso dzielimy na małe kawałeczki i ponownie wkładamy do zupy. Z masła i mąki robimy zasmażkę, Rozprowadzamy ją 2 łyżkami wywaru i wlewamy do garnka. Osobno gotujemy ziemniaki dodajemy do zupy. Doprawiamy solą pieprzem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak