Pulpeciki z koperkiem

Pulpeciki z koperkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 porcja
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka

    1 mała
  • mleko

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • ziarno pieprzu czarnego Prymat

    4 sztuki
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • indyk

    30 dag
  • koperek suszony

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso, jajko, umoczoną w mleku i odciśniętą bułkę z dodatkiem 1 łyżeczki przyprawy KUCHAREK oraz koperku wyrobić na gładką masę. Z masy zrobić niewielkie kulki i obtoczyć w mące. Z włoszczyzny i reszty przyprawy KUCHAREK ugotować wywar, następnie przecedzić i na wolnym ogniu gotować (przez 15 min) pulpety. Pulpety można podawać z ryżem lub ziemniakami i pikantnym sosem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kriso

01.08.2011 19:37
wyśmienity przepis

berys18

28.02.2011 08:30
super przepis, extra pulpeciki

szajba2

12.02.2011 15:32
lubię takie potrawy

Babciagramolka

30.12.2010 09:37
Delikatne , smaczne , roste- jestem za

mysza666

05.11.2010 14:07
niezłe:)

Barbara55

08.10.2010 15:12
pyszne pulpeciki aż trzeba się ograniczać żeby samemu nie wyglądać jak pulpecik :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat