Zupa fasolowa mojej babci

Zupa fasolowa mojej babci

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    20 dkg
  • czosnek

    2 ząbki
  • rosół drobiowy

    6 szklanek
  • makaron spagetti

    10 dkg
  • sól, pieprz, rozmaryn do smaku

  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę umyć i namoczyć na 12 godzin. Ugotować w rosole do miękkości. Pod koniec gotowania osolić, dodać połamany w niewielkie kawałki makaron i szczyptę rozmarynu, gdy zmięknie, odstawić dodać przecier pomidorowy. Przyprawić sola i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat