Jajka po śląsku

Jajka po śląsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    8 sztuk
  • białka

    3 sztuki
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Z mleka i przesianej mąki przygotować ciasto gęstsze niż na naleśniki, doprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić na pół godziny. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Połówki jaj maczać w cieście i smażyć na złoty kolor, najlepiej w dołkownicy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

05.11.2011 14:17
fajne !

Iwona51

13.05.2011 09:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat