Pasztet z wątróbek

Pasztet z wątróbek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    10 dag
  • wątróbka drobiowa

    40 dag
  • smalec

    3 dag
  • masło lub margaryna

    10 dag
  • mleko

    1/2 szklanki
  • gałka muszkatołowa mielona

    1 szczypta
  • imbir mielony

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • grzyby suszone

    2 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby starannie wymyć, namoczyć w wodzie z dodatkiem mleka, a następnie ugotować je do miękkości, wywar odparować do 4 łyżek. Cebulę pokroić w plasterki i udusić na smalcu, podlewając wodą. Pod koniec dodać pokrojone wątróbki i dusić jeszcze 10 min. Wątróbki z cebulą po ostudzeniu zmielić 3 razy, dodać wywar grzybowy, masło i po szczypcie przypraw. Starannie wymieszać, doprawić do smaku, włożyć do miseczki, schłodzić. Podawać do smarowania ciemnego pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara55

06.10.2010 15:45
taki pasztet to dobra rzecz

aga130982

04.09.2010 09:46
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat