Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kruche babeczki z chrupkami czekoladowymi

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka
15 dag
cukier puder
5 dag
margaryna
7,5 dag
żółtko jajek
2 sztuki
chrupki czekoladowe
1 szklanka
jajko
1
białko
2 sztuki
mleko zagęszczone słodzone
4 łyżki
śmietana 30%
125 ml
cukier puder
1 łyżka
śmietan fix

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z chrupkami czekoladowymi

Mąkę wysypać na stolnicę, dodać margarynę, posiekać nożem, następnie dodać przesiany cukier puder i żółtka, szybko i dokładnie zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 15 minut.

Gotowe ciasto rozwałkować, wyłożyć do foremek. Podpiec w temp 160 stopni ok 7 minut, wystudzić.

Jajko i białka roztrzepać, dodać mleko skondensowane, chrupki, wymieszać, włożyć do babeczek i ponownie piec w piekarniku ok 10 minut.

Gotowe wystudzić, wyłożyć z foremek, udekorować bitą śmietaną i chrupkami :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.12.2011 23:39
mniam
Ewa6274879 21.12.2011 21:20
rozkosz dla podniebienia!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak