Mleczko migdałowe

Mleczko migdałowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    5 dkg
  • mleko

    1,5 l
  • cukier

    10 dkg
  • żółtka

    5
  • jaja

    5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekać drobno migdały i zrobić z nich orszadę z 1,5 litra mleka i 10 dkg cukru. Rozbić 5 żółtek i 5 całych jaj, zmieszać to z orszadą mleczną i przecedzić przez sito. Następnie przelewamy to do rondelka i gotujemy na malutkim ogniu. Wstawiamy następnie do piekarnka i zapiekamy. Gdy jest możliwość krojenia mleczka wyciągamy i podajemy posypane cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat