Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kurczak tikka masala

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka
2 duże sztuki
cebula
1 szt.
pomidor
1 szt.
jogurt naturalny
1 szt.
imbir
2 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat
2 łyżeczka
Sklep Prymat
kurkuma
1/4 łyżeczka
Sklep Prymat
Kmin rzymski mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
kolendra
1 łyżeczka
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
chilli
1 łyżeczka
woda
150 ml
sól
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
ketchup
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak tikka masala

Pokroić pomidora w kostkę. Posiekać drobno cebule.
Pokroić piersi z kurczaka w średniej wielkości kawałki i posolić (tylko)!
W miseczce wymieszać: imbir, czosnek, kmin rzymski , kolendrę, kurkumę, pieprz i paprykę.
Na rozgrzany olej wrzucić cebulkę i podsmażyć na lekki brąz. Dodać wymieszane przyprawy i dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojonego pomidora i ketchup. Zalać woda i zagotować.
Następnie dodać kawałki kurczaka i wszystko gotować ok 10-15 min. Jak kurczak będzie miękki należy dodać jogurt i podgotować jeszcze ok. 5min, aby sos zgęstniał.
Najlepiej pasuje podawane z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 17.05.2012 20:06
dużo składników ale myślę ze smak to wszystko wynagrodzi
Andysz 05.05.2012 08:54
mniamm;)
Andysz 03.05.2012 12:22
rewelacja;D
Rafał10 23.04.2012 20:47
kuchnia indyjska :) bardzo lubię próbować kuchni świata. Tikka masala będzie wyprawą do indii hmm może w środę :)
Paulina33 26.03.2012 22:36
coś w moim stylu :)
Aga20 30.01.2012 16:20
pychota;) uwielbiam smaki indysjkie;)
gacopierz23 11.01.2012 16:14
dobre
Natalia40 29.12.2011 16:14
extra
jolaxa1 28.12.2011 00:08
super
stokrotka 20.12.2011 19:08
ciekawe
Emilia22 20.12.2011 18:12
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak