Dynia zapiekana

Dynia zapiekana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 kg
  • jajka

    4
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana

    125 ml
  • sok z cytryny

    1
  • szczypta gałki muszkatołowej

  • szczypta cynamonu

  • pęczek koperku

  • cebula biała

    1
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule podsmażyc .Dynie pokroic w grubą kostkę ,posypac solą i pieprzem,skropic sokiem z cytryny.Dodac di niejpodsmażona cebulę ,włożyc do rondla ,dusic pod przykryciem na małym ognniu.Do wpół miękkiej dyni dodac cynamon i gałkę .Przełożyc do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem .Jajka rozmieszac trzepaczką ze śmietaną ,zalac dynię i zapiekac około 30 minut w temperaturze 200*C .Przed podaniem posypac siekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rybciia

19.07.2012 10:10
ciekawy przepis :-)

Anio?eczek

08.06.2012 13:04
uwielbiam dynię!

zdzislawa2

03.03.2012 13:06
ekstra

ben-ka

18.10.2011 10:26
Ja za dynią nie przepadam ale kto wie? pewnie by mi smakowało takie danie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat