Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
10 szt
pieczarki
12 szt
cebula
1 szt
ogórek konserwowy
4 szt
szynka gotowana
10 plasterków
masło
1 łyżka
sok z cytryny
2 łyżeczki
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól i pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą, przestudzić. Pieczarki posiekać. Cebule obrać, pokroić drobno w kostkę. Rozgrzać tłuszcz na patelni, podsmażyć razem z pieczarkami cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Ogórek odsączyć, zetrzeć na drobnej tarce. Jajka obrać, podzielić na połówki, wyjąć żółtko. Wymieszać z ogórkiem, pieczarkami, cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Nadziać połówki jajek farszem. Podawać z szynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 17.05.2015 13:39
ciekawy pomysł
Monika111 19.12.2011 19:13
Smakowita przystawka :)
mikrusiak 19.12.2011 19:01
fajne :)
Emilia22 19.12.2011 17:28
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak