Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym

Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dkg
  • cukier puder

    10 dkg
  • żółtka

    2 szt
  • margaryna lub masło

    20 dkg
  • sól

    szczypta
  • masło

    0,5 kostki
  • budyń waniliowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, margarynę, żółtka, cukier puder i szczyptę soli zagnieśc i włożyc do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie rozwałkowac i wylepic natłuszczone foremki do dabeczek. Piec około 10-15 minut w temp. 180 stopni. Budyń ugotowac wg przepisu. Schłodzic i zmiksowac z miękkim masłem (można dodac cukru pudru jeżeli jest mało słodki). Babeczki wypełnic kremem i udekorowac owocami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

21.05.2012 22:26
uwielbiam

Ela20

01.07.2010 18:08
W sam raz na lato :)

sylwiachmiel

30.06.2010 22:49
musze sprobowac :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat