Przepis i sposób przygotowania na: lasagne z cukinią
Cukinię kroimy w podłużne plastry, posypujemy solą i pieprzem.
Pieczarki obieramy, kroimy w paski, smażymy na patelni, doprawione solą, pieprzem i papryką.
Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
W garnku zagotowujemy dużą ilość posolonej wody, do zagotowanej wrzuamy na 2min platy makaronu(ilość zależna od wielkośći naczynia). Po2 min wyciągamy i układamy w naczyniu warstwe. Czynność powtarzamy aż ułożymy wszystkie warstwy w naszej lasagne.
Na dno naczynia wykładamy platami, na nie dajemy mięso z sosem, następnie, pieczarki, posypujemy warstwe serem. Nakładamy następną warstwę począwszy od makaronu. Układamy warstwy aż naczynie będzie całe wyłożone.
Na wierzch lasagne układamy platy cukini i posypujemy ją serem.
Zapiekamy w piekarniku wg czasu podanego na opak makaronu.