Zupa jarzynowa z brązowym ryżem i smakiem Orientu :

Zupa jarzynowa z brązowym ryżem i smakiem Orientu :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ½ czerwonej papryki,½ ogórka ,sos sojowy,½ łyżeczki kurkumy,½ łyżeczki curry

  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • woda

    6 szkl.
  • udka z kurczaka

    2 szt.
  • porcja rosołowa z kurczaka

    1/2 kg.
  • chińska mieszanka warzywna

    25 dag
  • ryż

    10 dag
  • marchew

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać marchew, cebulę , pietruszkę , seler i pokroić ( cebulę w piórka, marchew, ogórek w plasterki, pietruszkę, paprykę i seler w paseczki ) .Do garnka włożyć mięso , mieszankę chińską , warzywa , kostki bulionowe. Wlać wodę i gotować 45 minut. Wsypać ryż i gotować jeszcze 45 minut. Doprawić sosem sojowym , curry, kurkumą , Garam masala .Wyjąć mięso i porcje rosołową . Z udek obrać mięso i włożyć do zupy .
Pozostałe mięso po obraniu od kostek użyć na pierogi , naleśniki , krokiety.
Oczywiście zupę można dodatkowo doprawić innymi przyprawami orientalnymi wg smaku indywidualnego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

21.03.2012 08:05
zachęcająco wygląda

jolaxa

22.06.2011 20:55
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat