Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babeczki z syropem klonowym i orzechami włoskimi

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
80 g
cukier brązowy
60 g
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
syrop klonowy
60 ml
jajko
2
mąka
120 g
szczypta soli
1
mleko
2 łyżki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z syropem klonowym i orzechami włoskimi

Masło razem z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać syrop klonowy, mleko oraz pojedynczo jajka i dokładnie wymieszać.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i drobno posiekanymi orzechami.

Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i piec przez 20minut w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak