Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pikantne udka z czerwoną fasolą

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko kurze
2 szt
cebula
1 szt
czosnek
2 ząbki
papryka czerwona
100 g
pomidorki żółte koktajlowe
3 szt
pieprz cyenne
szczypta
sól
szczypta
Sklep Prymat
woda
50 ml
tłuszcz do smażenia
fasola
1 puszka
Papryka słodka mielona Prymat
pół łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne udka z czerwoną fasolą

Udka oczyścić, wypłukać i przeciąć na pół, Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek, przyrumienić i włożyć udka, podsmażyć z obu stron, dodać fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w ósemki pomidorki i przyprawy. Podlać wodą i dusić ok 30 min. Posypać natką pietruszki.
Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak