Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik czeski

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
5 sztuka
mąka
2 szklanka
cukier
1,5 szklanka
mleko
1 szklanka
oliwa
0,5 szklanka
dżem śliwkowy
2 łyżki
proszek do pieczenia
2 łyżki
kakao
2 łyżki
ser biały
0,75 kg
masło
0,5 kostka
bakalie
1 opakowanie
budyń śmietankowy
1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik czeski

Ciasto: zmiksować 2 jajka, mleko i 0,5 szklanki cukru, stopniowo dodawać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao i oliwę. Ciasto wylać na blachę i łyżkami kłaść ser.
Ser: utrzeć 0,75 kg sera, masło (lub margaryna), 3 żółtka, 1 szklanka cukru; dodać bakalie i budyń śmietankowy. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 1 godzinę. Można polać roztopiona czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 16.12.2011 19:24
super pomysł
Kamila/kami007 10.12.2011 12:25
mmmm
Katarzyna/kate1980 09.12.2011 23:00
ciekawe jak smakuje
aginaa 09.12.2011 22:30
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak