GALARETKA DROBIOWA

GALARETKA DROBIOWA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • MIĘSO Z DROBIU

    25 DKG
  • żelatyna

    3 ŁYŻKI
  • groszek konserwowy

    0.5 OP.
  • marchew

    1 SZT
  • natka pietruszki

    1 OP.
  • sałata

    1 SZT
  • jajko

    1 SZT
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w wywarze z drobiu. Jajko,groszek i marchew ugotować. Do foremek wlać warstwę galaretki. Po ostudzeniu dołożyć plasterki jajka, kostki mięsa, groszek, plasterki marchwi i natkę pietruszki. Całość zalać resztą galaretki. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat