Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

królik z pieczarkami 20 minut

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda
1 szkl
natka pietruszki
1 pęczek
śmietana
1/2 szkl
pieczarki
25 dag
cebula
8 szt
masło
2 łyżki
olej
2 łyżki
mąka
1 łyżka
królik
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: królik z pieczarkami 20 minut

Comber i udka pokroić na kawałki, posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące. W szybkowarze rozgrzać olej, obrumienić na nim kawałki królika, wrzucić oczyszczone i pokrojone cebulę i pieczarki, dodać masło i krótko podsmażyć. Wlać wodę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wymieszać ze śmietanką połączoną z resztą mąki i z pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 09.12.2011 15:05
Bardzo fajna i szybka potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak