Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zapiekanka parówkowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki
8 sztuk
kiełbasa
2 sztuki
makaron sprężynki
50 dag
cebula biała
2 sztuki
pieczarki
50 dag
kukurydza
1 puszka
sos pomidorowy primo gusto
1 kartonik
żółty ser
1 kostka
pomidory pelati
krojone puszka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka parówkowa

Makaron gotujemy według uznania ( trzeba wziąć pod uwagę, iż w piekarniku może stać się bardziej miękki). Parówki i kiełbasę należy pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni (do zarumienienia). Cebulę kroimy w piórka, zaś pieczarki w plasterki i podsmażamy (cebulę należy zeszklić, zaś pieczarki powinny puścić wodę). Wszystkie składniki przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy kukurydzę, pomidory i sos. Całość posypujemy żółtym serem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Żółty ser można także wmieszać w resztę składników, wtedy zapiekanka będzie bardziej ciągnąca :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak