Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz piwny

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości
1/2 kg
papryka czerwona
1 łyżka
cebula
2 szt
olej słonecznikowy
50 ml
kminek
1 łyżka
Sklep Prymat
piwo
1 butelka
chleb razowy
1 kromka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz piwny

Mięso myjemy, kroimy w kostkę i oprószamy sproszkowaną papryką. Cebulę kroimy w grubą kostkę, zrumieniamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso stale mieszając smażymy ok 10 min. Posypujemy kminkiem, dodajemy połowę piwa. Garnek przykrywamy i gotujemy 45 min na małym ogniu. Chleb razowy drobno kruszymy, dodajemy do mięsa razem z resztą piwa. Gotujemy na małym ogniu jeszcze 15 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak